שנה ב' - בחזית העשייה!

עמית רמות

שנה ב' - בחזית העשייה!

עמית רמות

"עובדים עלינו בעיניים": עמית רמות נגד מבצעי נובמבר וקודי הקופון

"משפיעניות רשת זה נוכלות הטינדר של האינסטגרם", כך טענה המגישה עמית רמות במונולוג סאטירי שעסק בתרבות הצריכה ובמבצעי הקניות של חודש נובמבר. לדבריה, מאחורי ההנחות ברשתות החברתיות מסתתרת הטעיה צרכנית: "בגדול עובדים עלינו בעיניים, נותנים לנו מבצעים טובים ברמה של צוק איתן".

רמות הדגימה כיצד תנאי הסף ברכישות מקוונות מובילים להוצאות מיותרות. "נותנים לך משלוח חינם אם את קונה במעל 299 שקלים, ואז במקום לקנות סקוושי אחד ב-3 שקלים את מוצאת את עצמך מזמינה 100 כדי לחסוך דמי משלוח", אמרה בעוקצנות, "וככה יוצא שנקלעת למסיבה של סקוושים מבלי שתכננת".

בהמשך דבריה התייחסה לדמויות מוכרות ברשת, בהן דניאל עמית, הדר שירי ויוצרת התוכן אלאיה הוף, וסיפקה עצה משלה לעוקבים: "במקום להסתכל על אחוזי ההנחה, תסתכלו על המחיר של המוצר בעבר", אמרה והוסיפה בפרפרזה: "מחיר שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בחשבון הבנק".

נתוני הסקר: עד 1,500 שקלים בשנה

רמות הציגה סקר שבדק כמה כסף מוציאים אנשים בממוצע בשנה על אופנה, והשוותה את הסכומים למוצרים אחרים בהומור. "מתוך משיבי הסקר העיקריים שלנו, 7.1% מוציאים עד 500 שקל בשנה, שבעיניי זה נתון מדהים וחסכוני", ציינה. עוד עלה כי 16.7% מהמשיבים מוציאים בין 500 ל-1,000 שקלים בשנה: "אז תנו לי לספר לכם שב-1,000 שקלים אפשר לקנות 2 גרם של קוקאין, בסדר? תבחרו נכון את ההתמכרויות שלכם", אמרה בסרקזם.

לפי הנתונים שהציגה, הקבוצה הגדולה ביותר – 45.2% מהמשיבים – מוציאה עד 1,500 שקלים בשנה. "ב-1,500 שקלים אפשר לקנות נינג'ה, ב-1,500 שקלים אפשר לקנות 300 כוסות קפה בקופיקס, 3,000 מסטיק בזוקה, והרשימה עוד ארוכה", פירטה.

על 31% מהמשיבים, שהצביעו כי הם מוציאים מעל 1,500 שקלים בשנה על אופנה, העירה בקריצה: "מהיכרות אישית שלי עם הטיפוסים האלה, עדיף להיות חברים טובים שלהם, אך לא להתחתן איתם, אם אתם רוצים לקנות בית ולא לגור בבית מחסה". את דבריה חתמה בעקיצה נוספת לתעשיית הקופונים: "הייתי נותנת לכם הצעות ממשיות לקודי קופון, אבל ההתמחות היחידה שלי זה ג'ל לשיער וניקוטין. גם ככה כולן שקרניות".