מכונות התוכן

עדי בוזגלו

מכונות התוכן

עדי בוזגלו

כך כבשו המשפיעניות את שוק הפרסום: "התעשייה הזאת מלאה בנשים"

"המספרים כבר קופצים לחצי מיליון עד מיליון שקלים בחודש", כך חשפה הכתבת אפרת וינטר בריאיון למגישה עדי בוזגלו, שבו פירטה את סכומי העתק שמגלגלת תעשיית המשפיענים בישראל ואת השליטה הנשית המובהקת בתחום.

במענה לשאלתה של בוזגלו על גובה ההכנסות ברשת, פירטה וינטר את נתוני השכר בענף: "משפיענית ממוצעת עם עשרות אלפי עוקבים, שזה לא המון ולא קצת, שעושה משהו כמו 5-6 קמפיינים בחודש מרוויחה סביבות 10,000 ש"ח לקמפיין. מה שאומר שהיא מרוויחה בין 50,000 ל-60,000 שקלים בחודש". באשר לשמות הגדולים בענף, הוסיפה: "כשמסתכלים על המשפיעניות בעשירייה הראשונה בארץ, כמו עינב בובליל, דניאל עמית, מעיין אדם ועוד, המספרים כבר קופצים לחצי מיליון עד מיליון שקלים בחודש". לדבריה, מתן אבזץ, הבעלים של משרד הפרסום Share וסוכנות הטאלנטים Idols, "מעריך שהקמפיינים עם המשפיענים מגלגלים בישראל בין 400 ל-500 מיליון שקלים בשנה".

וינטר חזרה אל נקודת ההתחלה של הענף בשנות ה-2000: "הכל התחיל בעצם בשנות ה-2000, בימים הראשונים של תרבות הבלוגים, בעצם כשהתחילו המחשבים והאינטרנט להגיע, אז אנשים הבינו שהם יכולים להתחיל לשתף את החיים שלהם ברשתות, באינטרנט, פתחו כל מיני בלוגים שהיו פעם". היא ציינה כי הגולשים "ראו והרגישו אמון באנשים שמשתפים את החיים האמיתיים שלהם דרך האינטרנט". בהמשך, עם כניסת יוטיוב ב-2005, החברות המסחריות "הצליחו להעביר את המסרים שהם רוצים להעביר דרך תשלום לאנשים אחרים". עם זאת, הדגישה וינטר: "הפיצוץ האמיתי של התחום שהפך אותו למנוע המכירות הכי חזק ברשת הגיע מאוחר יותר עם הכניסה של האינסטגרם".

הרוב המוחלט של היוצרים ברשת

בוזגלו ציינה כי רוב השמות הבולטים בתחום שייכים לנשים וביקשה להבין את הסיבה לכך. "האמת שהתעשייה הזאת ממש מלאה בנשים", השיבה וינטר, "לפני כמה שנים האחוזים היו 95 אחוזים מהיוצרים היו נשים. היום היחס עומד על סביבות 80-20 לטובת הנשים". היא הסבירה את הפער בתחומי התוכן: "הסיבה העיקרית לזה היא בגלל שעד לפני כמה שנים הפרסום העיקרי ברשתות היה על לייפסטייל, על קוסמטיקה. ורק בשנים האחרונות נכנסו תחומים כמו בנקאות, נדל"ן, וזה מה שבעצם מאפשר לגברים גם להיכנס לתחום, אבל הנשים לגמרי עדיין שולטות".

לסיום, התייחסה בוזגלו למעמד האישה בענף ואמרה: "אני חושבת שזה באמת המקום שבו הגבר לא מחליט אם אנחנו טובות או לא, אין פה איזה בוס, זה באמת רק הקהל שהוא זה שמחליט במי הוא צופה ובאמת כמה אותנטיות וכמה כוח יש לנשים בתעשייה הזאתי". וינטר סיכמה: "לגמרי, אנחנו שולטות בתעשייה".